Irene Bravakou
Membru al echipei INTERSPORT

Sunt fiică, soră, prietenă, amică,  angajată și jucătoare de volei.

În calitate de atlet, îmi doresc mereu ca performanța mea să fie una ridicată! Câștigarea și recunoașterea sunt obiectivele mele atât zilnice cât și în competiții. Dar, de multe ori, intensitatea vieții zilnice, lipsa timpului și multe obligații nu-mi permit să îmi ating obiectivul.

Intrarea mea în lumea sportului a început în primii 6 ani de viață, prin gimnastică și am continuat cu volley, până astăzi. Sentimentul pentru sport dobândit de-a lungul anilor este unul intens. În copilărie și în adolescență, a trebuit să gestionez stresul programului zilnic: școală, lectură, antrenamente, competiții. Cu toate acestea, nu am avut nicio secundă sentimentul că aș vrea să renunț, că nu am timp liber, sau că nu mai rezist. Am avut un program, pe care l-am respectat și am fost fericită cu el.

Crescând, a apărut maturitatea sportivă și, odată cu apariția obligațiilor, datorate participării la campionate naționale, sau a carierei profesionale,  presiunea timpului a devenit și mai intensă, cu perioade de odihnă minime.

A trebuit să-mi coordonez timpul pentru a putea fi prezentă în mai multe locuri, ajungând în unele situații să mă confrunt cu anxietatea că voi fi mereu amânată. Fiind mulțumită de progresul meu, nu am simțit oboseala și am continuat.

Astfel că, la un moment dat, corpul meu a reacționat, nu a mai rezistat programului și a trebuit să renunț la competiții pentru un an de zile, pentru a mă reface.

Această perioadă de repaus a fost una memorabilă pentru mine. Pentru prima dată în viața mea, am avut timp liber să petrec cu familia mea, partenerul meu, prietenii mei, casa mea. Și totuși, ceva îmi lipsea, aveam un mare vid în mine.

Am conștientizat un lucru, cu cât ne plângem de lipsa timpului din viețile noastre, dacă nu facem ceea ce iubim și ne place, cu atât plângerile vor fi mai mari.

În ultimii ani, am lucrat pentru INTERSPORT, dar nu m-am oprit din sport. Sportul mi-a dat, îmi dă și îmi va  da întotdeauna puterea de a continua, de a încerca și de a lupta pentru obiectivele mele.

Și, bineînțeles, îmi va aminti întotdeauna că dacă vrem ceva foarte mult, cu siguranță găsim timpul necesar pentru a-l obține!

Înapoi!