Deea Codrea
fashion blogger

De când mă știu am fost alftel, mi-am dorit încă de mică să fiu diferită, să învăț încontinuu, să dărâm bariere, să îmi ascult instinctele și să fac altceva decât „ce trebuie”. Toți mă percepeau ca pe o rebelă neînțeleasă.  În liceu mi-am dorit să profit de timpul meu liber. Nu îmi plăcea că trebuie să aștept până după facultate pentru a-mi contura o carieră, așa cum era traseul normal al colegilor mei. Indiferent de cum au încercat cei din jurul meu să mă oprească sau să mă demotiveze, spunându-mi că sunt doar un copil, la 17 ani conduceam o agenție de modelling și îndrumam peste 30 de fete. Era o provocare pentru că, dincolo de femei frumoase și mers de catwalk, eu trebuia să fiu exemplu pentru fetele care mă priveau. Aveam responsabilitatea de a contura destine.

Îmi amintesc când la 19 ani am fost amenințată de către un competitor al agenției mele de modele să mă retrag de pe piață pentru că nu e locul meu. Mi-a spus clar că eu nu voi reuși. Sunt prea mică, sunt femeie, nu am calitățile necesare de lider. Voi fi un eșec. Astăzi, 10 ani mai tarziu, pot spune că a avut dreptate într-o singură privință: este extraordinar de greu!

Știam că pot și mai mult. La 18 ani, imediat după Bacalaureat, din nou, împotriva a ceea ce se dorea și aștepta de la mine, m-am înscris la școala de Însoțitori de Bord și, în mai puțin de 6 luni, zburam alături de un echipaj și aveam experiențe de viață extraordinare.

Am realizat din adolescență faptul că nu e ușor să fii femeie într-o lume a bărbaților. Am sacrificat copilărie, timp petrecut cu prietenii, uneori chiar și relații. Toate și-au lăsat amprenta și au contribuit la dezvoltarea mea ca persoană și la independizarea pe care mi-o doream atât de mult.

De fiecare dată când cineva încearcă să mă demoralizeze și să mă oprească, fără argumente, sunt și mai motivată. Știți sentimentul acela de epuizare, combinat cu un zâmbet larg și cu o exaltare ce te face să exclami: „Eu am făcut acest lucru și am reușit, împotriva a tot ce s-a spus!”.

Pentru că îmi asum alegerile și nu m-am lăsat dărâmată de ceea ce spun cei din jur, am reușit să îmi las amprenta pe destinul a peste 200 de fete, am reusit să îi fac pe oameni să aibă încredere în mine la peste 10.000 de metri în aer, am reușit să transmit puțin din sufletul meu în fiecare articol de pe blog sau postare din social media, am reușit să mă reinventez până la 27 de ani de atâtea ori încât sunt pregătită pentru orice ar urma.

Am învățat că noi, femeile, suntem mai puternice împreună. De aceea promovez uniunea dintre femei, culmea, din același domeniu. Succesul unei altei femei nu îl umbrește pe al tău, ci te impulsionează.

Astăzi, la 5 ani de blogging, 10 ani de agentie, 9 ani ca adult, după curs de stylling personal, colaborare cu reviste cunoscute, cu stiliști pe care îi admiram de când eram copil, campanii de PR, dezvoltare de conținut pe canalele mele de social media, interacțiune constantă cu cei din comunitatea mea, pot spune că nimic nu e imposibil, că orice vis poate deveni realitate, că atunci cand ma îndoiesc de mine trebuie doar să cobor privirea pe antebrațul meu stâng unde scrie mare: BELIEVE! Fă-o și tu! Găsește-ți propria ancoră.

Asumă-ți alegerile!

Înapoi!