Anca Ciota
prezentatoare TV

Experiența m-a învățat că nu poți să te simți bine în nicio haină, până nu te simți bine în propriul corp.

Eu mi-am descoperit stilul, feminitatea și senzualitatea după ce am trecut printr-o transformare fizică. Nu am fost niciodată o persoană slabă și mă obișnuisem cu acest gând. Eram în perioada în care îmi căutam stilul, dar nu reușeam să fiu mulțumită orice aș fi făcut. Când am început să mă apropii de vârsta de 30 de ani, ceva s-a schimbat în mine și, dintr-o dată, nu îmi mai plăcea nimic din ce vedeam în oglindă. Simțeam că există în mine o versiune mai bună, care vrea să iasă la lumină. Mi-am dorit enorm să îmi schimb corpul și în perioada în care am început să slăbesc, am fost la un pas de bulimie și mă învinovățeam pentru că nu muncesc suficient, credeam că nu dau tot.

Am trecut prin toate etapele: mergeam ore întregi la sală, dar mâncam nesănătos. Mergeam ore întregi la sală, dar nu mâncam sufcient. Dar cel mai rău m-am simțit în perioada în care mergeam la sală, iar seara mâncam dulciuri, pizza, orice pofteam, dar apoi vomitam! Pentru a evita sentimentul de vinovăție.  Pe principiul: dacă mănânc și nu mă vede nimeni, nu se pune.

Norocul meu este că am avut-o alături pe prietena și antrenoarea mea, care m-a salvat din capcana periculoasă în care căzusem. Ea a fost sora mea, mama mea, confidenta mea. Avea grijă în fiecare minut, se interesa ce fac, ce mănânc, cum mă antrenez. Pentru că îi pasă atât de mult, o să îi fiu recunoscătoare toată viața. Fără ea, aș fi pierdut controlul asupra corpului meu.

Gândul că aș putea să am din nou 15 kilograme în plus și trebuie să o iau de la capăt încă îmi dă fiori! Fiecare om are o fobie: de înălțime, de gândaci, de șerpi etc. Frica mea este să nu mă îngraș la loc! Nu știu cum a fost pentru alții, dar pentru mine a fost extraordinar de greu.

Sunt convinsă că în povestea mea se regăsesc mii de femei, care recurg la gesturi extreme pentru a ajunge la un corp acceptat de societate. Este incredibil cum ne putem transforma corpul, atunci când psihicul este pregătit, adică din momentul în care a înțeles că nu înfometarea, ci respectarea unei alimentații corecte este cheia spre corpul mult visat.

Pe măsură ce deveneam învingătoare în lupta cu kilogramele, am prins încredere în mine și am realizat că pot să merg pe acest drum, al regăsirii de sine și al reconstruirii încrederii în forțele proprii. A fost un drum lung, uneori anevoios, dar cu siguranță este cel corect spre o viață sănătoasă.

Mesajul meu pentru toate femeile e să nu își dorească niciodată stilul altcuiva, corpul altcuiva. Să fie în competiție doar cu ele și să aspire să își descopere cea mai bună versiune a lor. Așa fac și eu în fiecare zi.

Asumă-ți stilul!

Înapoi!